Tapahtumat

Klamilan satama tarjoaa toimintaympäristön monenlaiselle matkailu- ja virkistystoiminnalle. Satama on toiminut jo useamman vuoden ajan tapahtuma-areenana useille kulttuuri- ja markkinatapahtumille.

Silakkamarkkinat

Perinteiset, jo vuodesta 1993 järjestetyt Silakkamarkkinat on syksyinen suurtapahtuma, joka kerää Klamilan satamaan vuosittain 5000-6000 markkinakävijää. Tapahtuman järjestetään perinteisesti syyskuun viimeisenä sunnuntaina. Seuraavat markkinat järjestetään 30.9.2018. Markkinoilta löydät mm.

leivonnaisia, kalaa, kalasäilykkeitä, koreja, marjoja ja vihanneksia, karkkia ja muuta kivaa ja hyödyllistä.

Tapahtuman järjestää Klamilan kyläyhdistys Klamilan seutu ry.

Myyjäksi silakkamarkkinoille? Ota yhteyttä:
Klamilan seutu ry
klamila.markkinat@gmail.com
Heli Varjakoski p. 0500 844 547

Fish and Soul

Fish and Soul on vuodesta 2012 järjestetty kokoperheen kulttuuritapahtuma, jonka järjestäjinä ovat toimineet Pro Kelkkaniemi ry ja Virolahden kunta. Tapahtuma kuuluu Virolahden kesään ja kerää vuosittain suuret määrät kävijöitä Klamilan satamaan.

Koko perheen päiväohjelmassa on perinteisesti nautittu lastenmusiikista ja touhuttu kaikenlaista kivaa esimerkiksi työpajoissa.

Iltaohjelma tarjoaa svengaavaa tunnelmaa, keinuvia rytmejä ja bilemeininkiä - sekä tietenkin rentoa satamamenoa upean merimaiseman äärellä. Perinteisesti festareilla on kuultu paikallisia musiikinharrastajia sekä lähiseutujen yhtyeitä. Joka vuosi lavalle astelee myös isommilta lavoilta ja soittolistoilta tuttuja kasvoja. Estradilla on vuosien varrella nähty mm. Osmo's Cosmos, Aurora, Soul Train, Janne Ordén, Poju, Marko Haavisto & Poutahaukat sekä viimeisimpänä Virve Rosti.

Seuraa tapahtumaa Facebookissa ja Instagramissa!

Sepramarkkinat 2018

6Sepramarkkinat palasi kuudentoista vuoden tauon jälkeen juurilleen Klamilan satamaan heinäkuussa 2018. Kahden vuoden välein vuoroin Virossa ja Suomessa järjestettävä markkina- ja kulttuuritapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Suomessa, Klamilan satamassa vuonna 2002.

Vuonna 2018 suomalaisten ja virolaisten ystävien kesken syntyi värikästä ja vauhdikasta kulttuurin juhlaa, jollaista ei oltu aiemmin nähty! Ohjelmalavalla nähtiin kahden päivän Sepraspektaakkeli, joka sisälsi teatteria, laulua, tanssia, juhlavia puheita ja seremonioita. Ohjelmaa toteuttamassa oli yhteensä yli 150 esiintyjää Virosta sekä Suomesta.

Työpajoissa markkinakävijät pääsivät kokeilemaan mm. käsitöitä sekä taidetta. Seprakaupan historiaan kävijät pääsivät tutustumaan Kino Seprassa sekä näyttelyissä. Markkinoilla tuotteitaan myymässä oli yli 60 suomalaista ja virolaista käsitöiden/paikallistuotteiden tekijää - myös herkullisia ruokia oli tarjolla molemmista maista. Lauantai iltana tapahtuma huipentui perinteiseen Fish & Soul festivaaliin.

Tapahtumaviikonloppu keräsi Klamilan satamaan n. 6000 kävijää.

Lisää tapahtumatunnelmia löydät Sepramarkkinoiden Facebookista ja Instagramista!

Pro Kelkkaniemi ry tarjoaa tukea kaikkien paikallisten yhdistysten tapahtumatuotannon kehittämiseen sekä tapahtumakalustoa kaikkien paikallisten tapahtumajärjestäjien käyttöön!